jueves, 30 de septiembre de 2010

Xè, quin boato!

Mirant ja cap a arrere les nostres Festes de Moros i Cristians de 2010, però encara immersos en la celebració del 150 aniversari, no he pogut resistir la temptació de publicar aquest magnífic vídeo que un bon amic va tenir la gràcia de facilitar-me.

No sé qui haurà realitzat l'exquisit muntatge, però pot ser algun dia serà joguet d'èxit en pròximes campanyes de Reixos. Tot siga que ho vegen els de Playmobil i preparen un kit amb els seus famosos ninotets i un CD amb "Chimo", "Moros Espanyols", "Bonus Christianus" o "Paquito El Chocolatero".

Bonica utopia...


lunes, 13 de septiembre de 2010

Alcem-nos! La nostra vall ens necessita


Després d'uns dies negres en qué em vist desaparèixer part de la nostra casa, de la nostra Vall d'Albaida, és moment de no perdre ni un minut pensant en quines poden ser les millors maneres d'ajudar a la Natura en la lenta tasca de recuperació de les serres cremades.

Pense que el que fan falta són polítiques de reforestació amb les espècies autòctones i que aquestes no es tornen en contra del medi ambient en uns pocs anys. D'açò, caldria parlar llargament... Quant de mal es va fer en el seu temps (no fa tants anys) al mitjà natural espanyol amb nefastes repoblacions d'espècies (amb escàs valor ecològic, per no dir nul) i que únicament eren rendibles economicamente per a la indústria maderera i de celulosa.

Recordeu els eucaliptus que tan abundantment es troben a Galícia o Astúries, dels pins de repoblació que van substituir als roures i sureres en la Serra de Gata i d'un llarguíssim etc. I que passats un nombre d'anys són past dels focs o de les plagues, i altres -com algunes espècies invasores com els eucaliptus- es converteixen en uns insaciables consumidors de recursos hídrics.

Reforestem, sí, per descomptat (és molt necessari) però amb cap, sabent que probablement la nostra generació no veja el resultat final ... però que el fruit quede ací per a les futures generacions que puguen gaudir-lo.